TEMOS

Pelėda: geriausias egzistuojantis natūralus rodenticidas

Pelėda: geriausias egzistuojantis natūralus rodenticidas



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pelėda yra naktinis paukštis, kurį pamatyti mes retai turime privilegiją. Kadangi to nematome, nežinome ir jo įpročių ... pavyzdžiui, pelėdų šeima gali per savaitę pagauti daugiau nei šimtą žiurkių ir pelių.

Vienas iš būdų juos atpažinti, net jei jų nematome, yra tai, kai kuriame kampe stebime, atrodo, kokio nors laukinio gyvūno nuosėdas. Tačiau iš tikrųjų jie susiję ne su išmatomis, o su granulėmis.

Granulės yra plaukų ir kaulų masė, kurią kai kurie paukščiai, pavyzdžiui, rapsai ar gandrai, išmeta per burną, nurijus grobį, ir kuri pelėdoms yra linkusi kauptis lizdų ar ešerių papėdėse.

Granulių formos ir dydis leidžia identifikuoti rūšis, patikimai įrodant jos buvimą. Ir suapvalinta forma, ir tamsus matinis tonas nepaliko abejonių. Jei gerai pažvelgsime ir mums pasiseks, galbūt galime pamatyti paslėptą pelėdos lizdą, net ir ją.

Kai kurie žinovai žino, kad pelėda yra geriausias šios srities sąjungininkas, nes jos dėka kovai su graužikų kenkėjais nereikia naudoti rodenticidų ar spąstų.

Sparnuotų žiurkių nuodai

Kaime labai paplitęs šio gražaus naktinio reporterio naudojimas kaip natūralus graužikų naikintuvas. Tvartai, fermos, pramoniniai sandėliai, užmiesčio namai, net istoriniai ar religiniai pastatai: tiesiog padėkite lizdą, kad pelėda būtų palankesnė, ir palaukite, kol jis nusės. Nuo to momento graužikų problemos baigėsi.

Tvirta pelėdaTyto alba) paprastai įsikuria didelėse atvirose vietose su išsibarsčiusiais užeigos darbuotojais, norėdami nustatyti savo medžioklės teritoriją: dirbamos žemės, ganyklos, pelkės, bet visada kaimo vietovėse. Jie nevertina žmogaus buvimo, netgi būtų galima sakyti, kad jie to siekia, nes yra linkę užimti visų rūšių pastatus, įskaitant gyvenamus namus miestų interjere (Jungtinėse Valstijose jie vadina „bokštinę pelėdą“, o Jungtinėje Karalystėje - „pelėdinę pelėdą“). ).

Su regėjimu, pritaikytu nakčiai, jūsų išsivystęs jutimas yra klausa.

Neįprasta išvaizda ir tvirtinimo ypatumas, panašus į gilų žmogaus kvėpavimą, apleido pelėdą paslapties aura, paversdamas ją visų rūšių klaidingų kaimo legendų, tokių kaip jie gėrė senovės senovės aliejų, veikėju. lempos arba galėjo prasiskverbti pro sienas.


Pastabos dėl identifikavimo

Dėl savo veido išvaizdos, širdies formos, baltos spalvos ir juodos akys, išsiskiriančios kaip du stikliniai rutuliukai, pelėda yra labiausiai nesupainiojama iš mūsų strigiforminių ar naktinių rapsų.

Vidutinio dydžio, pailgo kūno ir didelės apimties, be slyvų galvos, nugaroje yra stora ir paminkštinta oranžinės-rudos spalvos plunksna, pilkų tonų ir smulkiai išmarginta juodos ir baltos spalvos. Dugnas yra grynas baltas arba oranžinis (priklausomai nuo fazės) su juodomis strazdanomis.

Jo galingi, gerai raumeningi nagai aprūpinti plonais, plieniniais nagais, kurie yra pritvirtinti ant keturių pirštų ir turi daug judėjimo galimybių. Dėl šios savybės pelėda gali turėti dvi priekyje ir dvi už nugaros, kad jėga paimtų savo grobį.

Kita biologinei įrangai, pritaikytai nakties tylai, būdinga ypatybė - nukrypęs sparno plunksnų kraštas - būklė, leidžianti skristi slapta. Platus galvos pasukimas, nakčiai pritaikyta vizija ir aštri klausa užbaigia vieno iš didžiųjų Iberijos faunos graužikų plėšrūnų pranašumus.

Jo dydis yra 35 cm, sparnų ilgis (atstumas nuo galiuko iki sparno galo) yra 80 cm, o svoris - apie pusę kilogramo.

Pelėdos šiluma prasideda vasario pabaigoje, o inkubacija (nuo 4 iki 6 kiaušinių) vyksta nuo kovo iki balandžio. Jaunikliai, kaip ir medvilniniai rutuliukai, bet jau turintys būdingą veido širdį, dažniausiai inkiluoja aplink lizdą iki liepos.

Baigę tobulėti ir išsivaduoti, jaunuoliai įsikurs naujoje teritorijoje, kur, jei netrukdys, apsigyvens visam gyvenimui. Pora lieka kartu visą gyvenimą. Jie gali gyventi daugiau nei 20 metų, išvaduodami mus nuo tūkstančių ir tūkstančių graužikų.

Saugoma rūšis, paprastųjų pelėdų populiacijos žlunga visoje Ispanijoje (kai kuriose bendruomenėse iki 50 proc.), Todėl būtina, kad visi prisidėtume prie jos išsaugojimo ir gerbtume jos buvimą ir buveinių sveikatą.

Tyto alba

Ispanų kalba: paprastoji lechuza

Català: òliba

Euskara: Hontza zuria

Galego: curuxa

Angliškai: barninė pelėda


Vaizdo įrašas: Šarūnas Navickis - Kaip pagaminti tikrus nuodus? (Rugpjūtis 2022).