TEMOS

Afrikos pingvinų kalba panaši į žmonių

Afrikos pingvinų kalba panaši į žmonių


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vienas tyrimas parodė, kad Afrikos pingvinai naudoja šablonus ir būdus, kaip tvarkyti skiemenis, panašius į žmogaus kalbą.

Tyrėjų iš Prancūzijos ir Italijos komanda atrado, kad Afrikos pingvinų (Spheniscus demersus) atitinka žmonių vartojamas kalbines formas.

Ši nykstanti pingvinų rūšis yra žinoma dėl savo išskirtinių skambučių, kuriuos kai kurie apibūdina kaip „asilą aplaužantį“.

Žurnale paskelbtame tyrimeBiologijos laiškai, Mokslininkai apibūdina šių pingvinų vokalinius įrašus ir tai, ko jie iš jų išmoko: iš viso jie surinko ir išanalizavo 590 balsų iš 28 suaugusių vyrų, gyvenančių Italijos zoologijos soduose.

Išanalizavus šiuos balsus paaiškėjo, kad pingvinų skambučiai atitiko du kalbinius dėsnius, sukurtus paaiškinti, kaip veikia žmonių kalbos.

Ekspertų teigimu, žmonėms ir kitiems glaustai bendraujantiems gyvūnams labiau sekasi atlikti tokias užduotis kaip poravimasis, įgūdis, kuris perduodamas palikuonims.

Elgesys

Spheniscus demersus paprastai tvarkomas Afrikos pakrantėse, siekiant pašalinti parazitus, kurie yra laikomi plunksnoje. Jie naudoja kojas, kad paglostytų galvą, ir snapą, kad pašalintų likučius iš skirtingų kūno dalių. Jie nėra agresyvūs gyvūnai, tačiau kai kuriais atvejais dažniausiai kyla muštynės, kai jie vykdo gaudynes atvirais sparnais ir naudoja snapus kaip pagrindinį gynybinį ginklą. Jie yra labai balsingi visuomenėje, nes naudojasi trijų tipų garsais ar skambučiais, kurie padeda nustatyti teritoriją ir užkirsti kelią įsibrovėliams, pritraukti draugus ir galiausiai būti atpažįstami jauniklių rūpinantis jaunaisiais.

Afrikos pingvinų reprodukcija

Afrikos pingvinai yra monogamiški ir lizdus kasa ant smėlingo dirvožemio, po uolomis ar retai apželdintose vietose.

Jie susirenka į kolonijas atlikti reprodukciją, o prieš poruodamasis vyras atlieka piršlybų ritualus, judesius ir balsus, kad patelė jį priimtų.

Afrikos pingvinai kasmet grįžta į tą pačią lizdavietę, kuri kovo – gegužės mėnesiais vyksta Pietų Afrikoje ir nuo lapkričio iki gruodžio Namibijoje. Patelės reguliariai deda du kiaušinius, kurie bus inkubuojami apytiksliai keturiasdešimt dienų. Inkubacijos metu patinas ir moteris pakaitomis maitina ir saugo kiaušinį.

Perėdami jaunikliai sveria apie šimtą gramų, juos prižiūri ir maitina kitas trisdešimt dienų. Kol tėvai ieško maisto, jaunikliai kartu su kitais naujagimiais laikomi „darželiuose“, kad apsaugotų ir šiltų, nes jų plunksnos vystosi tik du ar keturis mėnesius.

Vidutinis gyvenimas

Šios rūšies pingvinų vidutinė gyvenimo trukmė gamtoje yra dvidešimt septyneri metai, nelaisvėje jie yra šiek tiek ilgesni. Pagrindinius mirtingumo veiksnius lemia plėšrumas, žmogaus poveikis ir gamtos reiškiniai.

Tarp natūralių plėšrūnų yra jūrų liūtai, rykliai, banginiai žudikai, mangustai ir jūros paukščiai, kurie dažniausiai minta kiaušiniais ar jaunikliais.

Nuoroda: Livio Favaro ir kt. Ar pingvinų balso sekos atitinka kalbinius dėsnius?, Biology Letters (2020). DOI: 10.1098 / rsbl.2019.0589


Vaizdo įrašas: DŽIMBA - Pingvinai (Vasaris 2023).